چه روغني بخوريم
بسياري از افراد وقتي تصميم ميگيرند وزن كم كنند، خودسرانه روغن را از برنامه غذاييشان حذف ميكنند، غافل از اينكه برخي روغنها نه تنها براي سلامت و تناسب اندام مضر نيستند، بلكه ميتوانند سبب لاغري شوند. براي آنكه بدانيد چه نوع روغنهايي را بايد از سبد غذايي حذف كنيد و كدام يك را نگه داريد، با ما همراه شويد.
اسيدهاي چرب اشباع و غيراشباع توصيه ما به شما حذف چربيهاي بد و انتخاب چربيهاي خوب است. دليل چاقي ما مصرف بالاي چربيهاي بد و مصرف كم چربيهاي خوب است. اسيدهاي چرب غيراشباع مثل امگا 3 كه به ميزان فراوان در ماهي و محصولات گياهي يافت ميشود، چربيهاي خوب هستند اما با اين حال نبايد در مصرف آنها زيادهروي كرد چون به هر حال كالري دارند.
اسيدهاي چرب اشباع كه شامل چربيهاي حيواني هستند و اسيدهاي چرب ترانس با چربيهاي هيدروژنه كه در صنعت شيريني و كيكپزي استفاده ميشوند، چربيهاي بدي هستند كه بايد آنها را از برنامه غذايي حذف كرد. روغنهاي سبك و سنگين چيزي به اسم روغن سبك وجود ندارد.
روغن زيتون، كلزا و آفتابگردان همگي از 100درصد چربي تشكيل شدهاند و هر 100 گرم در آنها 900 كيلوكالري دارد و از جمله پر كالريترين مواد غذايي محسوب ميشوند. با اين حال اين نوع روغنها مفيدتر از ساير روغنها هستند. روغن زيتون حاوي اسيدهاي چرب مونوي غيراشباع و روغن كلزا حاوي امگا3 و اسيدهاي چرب مونوي غير اشباع است اما روغن برگ نخل كه در دماي معمولي حالت جامد دارد، بسيار غني از چربيهاي اشباع و مضر براي وزن، تناسب اندام و عروق است.
نبايد فراموش كرد كه حذف روغن از سبد غذايي كار اشتباهي است. روغنها از جمله مواد غذايي مورد نياز بدن هستند. بخش وسيعي از مغز ما را روغن تشكيل داده است اما حين خوردن بايد توجه داشت روغنهاي خوب كه منشأ گياهي دارند يا از ماهيهاي چرب استخراج شدهاند را انتخاب كنيم. هم كيفيت مهم است و هم كميت. بهتر است در برنامه غذايي خود مقدار كمي روغن آن هم از نوع چرب را بگنجانيم. به اين ترتيب نه تنها سالم خواهيم ماند، بلكه به تناسب انداممان هم آسيبي وارد نميشود.
خوردن مقدار زيادي روغن از نوعي كه چربي بد دارد، سبب ميشود به انواع بيماريهاي دچار شده و در ضمن چاق شويد. براي آنكه بفهميد روغني كه انتخاب ميكنيد حاوي چربي خوب است يا خير، كافي است روي برچسب آن نگاهي بيندازيد تا ببينيد حاوي اسيدهاي چرب ترانس يا اشباع است يا خير. راه ديگر اينكه هر چه يك روغن در دماي معمولي حالت جامدتري پيدا كند، يعني اين مواد در آن بيشتر است. كره، روغن درخت نخل و ديگر انواع روغنهاي جامد غني از اسيدهاي چرب اشباع هستند
برچسب: ،