بهترين سرخ كن بدون روغن كدام است ؟
بهترين سرخ كن ( از نظر نوع ) چيست ؟
براي پاسخ به اين سوال بايد قبل از هر چيز ، يكي از روش ها و وسايل سرخ كردن را با توجه به نياز خود انتخاب نماييد . انواع وسايل و روش هاي سرخ كردن عبارتند از : بهترين مارك سرخ كن بدون روغن سرخ كن معموليميني سرخ كنسرخ كن بدون روغن( اون توستر )سرخ كردن با استفاده از سرخ كن معموليسرخ كن معمولي از روغن بسيار زيادي استفاده مي كند . در عوض از قيمت مناسبي برخوردار است . همچنين يك طعم سرخ كردني دلچسب به غذا مي دهد .
نحوه عملكرد اين دستگاه ها بسيار ساده است . بيشتر شبيه يك كاسهي گود پر از روغن داغ هستند . مدل هاي جديد داراي فيلتر هستند . و داراي يك سبد كه بتوانيد مواد را به راحتي از داخل روغن بالا بكشيد .
اين مدل ها نيازي به توضيح زياد ندارند و توضيحات محصول ها كاملا گويا است ، براي مشاهده قيمت سرخ كن هاي معمولي و معرفي مدل هاي محبوب و پرفروش مي توانيد به بخش قيمت سرخ كن مراجعه فرماييد .
سرخ كردن با استفاده از ميني سرخ كننحوه عملكرد آنها مانند سرخ كن معمولي است ، ولي در اندازه هاي كوچك تر . اين اندازه كوچك تر باعث مي شود براي استفاده خانواده هاي كم جعيت مفيد تر باشد . همچنين اندازه كوچك باعث صرفه جويي در مصرف روغن مي شود . به اين ترتيب كه شما تعداد دفعات بيشتر مواد را داغن ميني سرخ كن قرار مي دهيد . و در پايان كار مقدار كمتري روغن ( غير قابل استفاده ) در انتهاي سرخ كن باقي ميماند .
براي مشاهده قيمت ميني سرخ كن ها و معرفي مدل هاي محبوب و پرفروش مي توانيد به بخش ميني سرخ كن مراجعه فرماييد .
سرخ كردن با استفاده از سرخ كن بدون روغن
تفاوت مدل هاي بدون روغن با نمونه هاي قديمي آن در تكنولوژي توليد حرارت آن است . شما در انواع معمولي ، مقدار زيادي روغن ريخته و روغن را داغ مي كنيد ولي در انواع جديد فقط يك قاشق روغن استفاده مي شود .
اين روغن توسط فشار هواي خيلي داغ مانند يك لايه بر روي سطح ماده غذايي كشيده مي شود . در حقيقت دستگاه عمل سرخ كردن را به نحو مطلوب و با ايجاد هواي داغ و فشار بالا در داخل دستگاه ، بدون استفاده از روغن زياد ، انجام مي دهد .
جريان هواي داغ پرفشار دو عمل را همزمان انجام ميدهد :
هواي داغ باعث داغ شدن روغن اضافه شده به مواد غذايي مي شودفشار زياد ، اين روغن داغ شده را به صورت ذرات معلق در مي آورد و به سرعت در داخل دستگاه به جريان مي اندازد .در نتيجه اين دو عمل ذرات معلق روغن داغ به تدريج سطح مواد غذايي را مي پوشانند و با آن نفوذ مي كنند . نكته جالب اينجاست همين اتفاق براي روغن داخل بعضي از مواد پروتئيني كه خود داراي روغن هستند نيز مي افتد . و در حقيقت اين مواد با روغن طبيعي مضاعف حاصل از داغ شدن خود طبخ مي شوند .
علاوه بر هواي داغ يك المنت گرمايي با تابش از بالا اقدام به گريل كردن مواد غذايي مي نماييد تا نتيجه اي مطلوب تر حاصل شود .
با وجودي كه طعم مواد غذايي سرخ شده در سرخ كن بدون روغن قابل قبول و مطلوب است و حتي بيشتر افراد متوجه تفاوت آن نمي شوند ، اما در عمل حدود ۸۰ يا ۹۰ درصد طعم سرخ كردني در حالت معمولي و با استفاده از روغن زياد توليد مي شود . چون اين نمره ، نسبت به مزيت هاي سلامتي كه دارد يك نمرهي قابل قبول است ، استفاده از سرخ كن هاي برقي هر روز طرف داران بيشتري مي يابد .
تنوري كردن با استفاده از آون توستر ( ماكروفر )تعجب نكنيد . با استفاده از آون توستر و ماكروفر هم مي توان غذاي سرخ كرده تهيه كرد .
از آنجايي كه ما از مخالفان استفاده از ماكروفر هستيم ، تنها به توضيح اون توستر مي پردازيم . مراحل ماكروفر مشابه آون توستر است با اين تفاوت كه طعم غذاي خروجي از اون توستر مطبوع تر است و استفاده از آن نيز راحت تر است .
در حقيقت تفاوت كمي بين طعم غذاي سرخ كردني و غذاي تنوري وجود دارد . براي مثال مي توان به تفاوت سيب زميني سرخ كرده و سيب زميني تنوري اشاره كرد .
روش كار به اين صورت است كه سيب زميني ( يا ساير مواد مثلا سينه مرغ ) را به تكه هاي كوچك تقسيم مي كنيد . در سيني فر قرار داده ، يك قاشق روغن دلخواه روي ان ميريزيد و در فر قرار مي دهيد .
نقطه قوت اين روش اين است كه ديگر نيازي به خريد سرخ كن بدون روغن ( كه گران قيمت هم هستند ) نداريد و با چند بار آزمون و خطا مي توانيد درجه حرارت و زمان مطلوب براي هر غذا را بيابيد .
نقطه ضعف اين روش اين است كه احتياج به مهارت بالاتري نسبت به استفاده از سرخ كن يك قاشق روغن دارد . و بايد بيشتر مواظب مواد غذايي بود تا ته نگيرد يا نسوزد . به بيان ديگر سرخ كن بدون روغن به اصطلاح دم دستي تر و پر كاربرد تر است .
علاوه بر آن طعم سرخ كردني كمتري نسبت به سرخ كن يك قاشق روغن دارد . و بيشتر مي توان گفت غذاي تنوري درست كرده ايم .
نكته اخر اينكه طبق آخرين اطلاعات ( و با جمه بندي همه موارد گفته شده ) سرخ كردن با سرخ كن بدون روغن نسبت به تنوري كردن در اون توستر رضايت بيشتري را براي مصرف كننده به همراه داشته است . پس اگر از طرف داران غذاهاي سرخ كردني هستيد و مشكلي هم از لحاظ منابع مالي نداريد ، سرخ كن برقي مي تواند انتخاب مناسبي باشد .
مزاياي سرخ كن بدون روغنصنعت لوازم خانگي هر چند سال يك بار شاهد ارائه يك محصول انقلابي بوده است كه منجر به تغيير سبك آشپزي مصرف كنندگان شده است . در سال هاي اخير نيز اين سرخ كن برقي بدون روغن است كه به عنوان يك پديده جديد ، به آشپزخانه ها وارد شده است .
فسلفه ي توليد سرخ كن برقي بدون روغن ، پاسخ به دو نياز مصرف كنندگان بود .
استفاده از روغن كمتر براي حفظ سلامتياولين مشكلي كه در هنگام استفاده از سرخ كن هاي معمولي احساس ميشد ، مصرف بسيار زياد روغن توسط اين دستگاه ها بود . همين امر باعث شده بود بسياري مصرف كنندگان ( حتي با وجود خريد سرخ كن معمولي ) ، براي حفظ سلامتي خود ، همچنان از ماهيتابه براي سرخ كردن استفاده كنند . اين دستگاه ها به خصوص براي افرادي كه داراي چربي خون بالا هستند و يا قصد كم كردن وزن دارند ، مناسب مي باشد.
اين امر باعث شد تا شركت هاي پيشرو در زمينه لوازم خانگي مانند تفال شروع به تحقيق براي رفع اين مشكل كردند . اين تحقيقات منجر به توسعه نسل جديدي از سرخ كن هاي برقي شد كه تنها با يك قاشق روغن اقدام به سرخ كردن مي كردند و به سرخ كن هاي بدون روغن معروف شدند .
عدم نياز به ايستادن بلند مدت و بررسي مواد سرخ كردنيدر قسمت قبل عنوان كرديم كه به دليل مصرف بالاي روغن ، همچنان از ماهيتابه به جاي سرخ كن برقي استفاده ميشد . در اين هنگام مشكل دوم بروز مي كرد .
در هنگام سرخ كردن با ماهيتابه بايد استفاده كننده حضور دائمي مي داشت و به صورت چشمي سرخ كردن را كنترل مي كرد و احتمالا با قاشق نسبت به برگرداندن مواد غذايي اقدام مينمود . به دليل گنجايش محدود ماهيتابه ها ، اين مشكل هنگامي كه بايد براي تعداد بيشتري نفر غذا تهيه مي شد بيشتر مشخص ميشد .
اين موضوع ، دليل محكم ديگري براي تحقيق و توسعهي انواع سرخ كن بدون روغن شد .
با معرفي اين محصولات استفاده از انواع ديگر سرخ كن كاهش داشته است . هر چند هنوز هستند افرادي كه از سرخ كن برقي معمولي و يا ميني سرخ كن استفاده مي كنند .
سرخ كردن يكنواخت تمام قسمتهاي مواد غذاييمورد اخير يعني سرخ كردن يكنواخت در ابتدا مطرح نبود ، و تمامي تلاش ها بر رفع دو نياز اصلي يعني استفاده كمتر از روغن كمتر و سرخ كردن خودكار متمركز شده بود . ولي با ابداء و توسعهي سرخكن هاي بدون روغن ، مشخص گرديد كه اين دستگاه ها نقطهي قوت ديگري نيز دارا مي باشند . اين نقطه ي قوت سرخ كردن يكنواخت تمام سطح مواد غذايي بود . اين دستگاه ها به دليل نحوه ي عملكردي كه دارند ، مي توانند به صورت يكنواخت اقدام به سرخ كردن مواد بنمايند .
( سرخ كن بدون روغن ) يا ( سرخ كن يك قاشق روغن ) ؟در حقيقيت نام صحيح سرخ كن هاي نسل جديد سرخ كن يك قاشق روغن است . اما به دليل استفادهي بسيار كمتر اين دستگاه ها از روغن ، به سرخ كن بدون روغن شهرت يافتهاند . پس وقتي كلمه ي سرخ كن بدون روغن را به كار مي بريم با سرخ كن يك قاشق روغن به يك معني است .
البته با توجه سيستم عملكرد اين سرخكن ها مي توان بدون روغن نيز از آنها استفاده كرد اما در اين صورت مقداري از طعم مطلوب آن كاسته مي شود و بيشتر مانند پختن مواد غذايي داخل فر خواهد بود .
بهترين سرخ كن بدون روغن چيست ؟بيشترين فروش اين محصول متعلق به برند هاي زير است :
سرخ كن تفالسرخ كن دلونگيسرخ كن فيليپسبرند تفال كه از پيشروان تحقيق و توسعه در اين زمينه به شمار ميرود ، سابقه اي بيش از ده سال در توليد اين محصولات دارد . سرخ كن بدون روغن تفال كه با نام تجاري Tefal Actifry عرضه مي شود ، از بهترين برندهاي موجود در بازار به شمار مي رود . علاوه بر تفال مي توان به برند هاي دلونگي با نام تجاري Delonghi Multifry و فيليپس با نام تجاري Philips Airfryer نيز اشاره كرد . در ادامه به بررسي نقاط قوت ، تفاوت ها و معايب سرخ كن هاي بدون روغن مي پردازيم .
نقاط قوت و معايب سرخ كن چرخشي بدون روغن تفال
از نقاط قوت سرخ كن تفال مي توان به چرخشي بودن اشاره كرد . در اين نوع سرخ كن ها يك پارو به آرامي مواد غذايي را به هم زده تا بهتر در مقابل هواي پرفشار ( حامل ذرات روغن داغ ) قرار بگيرند .
مزيت ديگر اين برند رضايت بالاي خريد مشتريان از سرخ كن هاي تفال است به بالاي ۹۵ درصد عنوان شده است .
با توجه به اينكه تفال سال هاست مشغول توليد و توسعه سرخ كن هاي توليدي خود است ، اين رضايت قابل پيش بيني است .
در گذشته پاروي مورد بحث قابل جدا شدن نبود . كه اين امر براي بعضي مواد غذايي براي مثال ران و كتف مرغ مشكل ايجاد ميكرد . اما در مدل هاي جديد با اضافه شدن امكان برداشته شدن پارو اين مشكل بر طرف شده است .
براي اطلاعات كامل و دقيقتر همراه با قيمت به بخش سرخ كن تفال مراجعه فرماييد .
نقاط قوت و معايب سرخ كن بدون روغن دلونگي
سرخ كن دلونگي چرخشي مانند محصولات تفال از يك پارو جهت هم زدن برخي مواد غذايي استفاده مي كند . همان طور كه عنوان شد اين كار سبب مي شود هواي داغ همراه با ذرات روغن به خوبي در بين مواد غذايي جريان داشته باشند . در نتيجه پخت يكنواخت و مناسبي به دست آيد .
همانند تفال در گذشته اين پارو قابليت جدا شدن نداشت . اين مورد خوشبختانه در مدل هاي جديد رفع شده است .
از نقاط قوت سرخ كن بدون روغن دلونگي مي توان به چند كاره بودن آنها اشاره كرد ، مدل هاي خاصي از دلونگي ( شامل مدل ۱۱۶۳ كلاسيك نمي شود ) علاوه بر سرخ كردن مي توانند به عنوان يك چند كاره مورد استفاده بگيرد . و چندين مدل غذاي متفاوت طبخ كند .
برچسب: ،